januari 29th, 2011

Piloten vliegen met iPad in de cockpitFokker Services uit Nieuw Vennep heeft alle routes en vliegkaarten voor piloten op een iPad gezet. Deze Electronic Flight Bag moet de piloot van een enorme berg papier verlossen.

Fokker maakte de Electronic Flight Bag (EFB) in samenwerking met kaartenmaker Navtech. Piloten van de Zweedse vliegtuigmaatschappij Amapola testten de EFB. De piloten vonden het werken met de iPad fijn omdat het ze veel tijd bespaarde. Ze konden voor hun vlucht de iPad laden met de kaarten die ze nodig hadden. Inmiddels vliegt Amapola al in haar Fokker 50 vliegtuigen met de nieuwe vinding van Fokker.

Overigens is de EFB niet alleen geschikt voor Fokker vliegtuigen. Ook vliegtuigen van Bombardier, Airbus en Boeing kunnen volgens Fokker met de EFB worden uitgerust.

Abonneer u nu op de gratis nieuwsbrief van Mytablet.nl. Klik hier.

Piloten vliegen met iPad in de cockpit

Laatste tablets

Laatste apps

Laatste gadgets8 ReactiesReageer op dit bericht

Anti-Spam Quiz: