juni 7th, 2011

Review: ‘Acer Iconia Tab A500 is een goede, degelijke tablet’‘De Acer Iconia Tab A500 is een goede, degelijke tablet zonder zich echt te onderscheiden, maar ook geen echte missers heeft.’ Dat is de conclusie van de website winmag.nl na en review van deze tablet. Wel is volgens de reviewers het ontbreken van bestandsbeheersoftware en volledige Exchange-ondersteuning jammer voor zakelijke gebruikers. Dit lost Acer op met de update naar Android 3.1.

De Acer Iconia Tab A500 heeft scherm van 10,1 inch met een resolutie van 1280 x 800 pixels. De processor is een dual core nVidia Tegra 2 die draait op 1 gigaherz. Voor de opslag van gegevens staat 32 gigabyte ter beschikking. De Acer Iconia Tab A500 draait onder Android 3.0 (Honeycomb). Voor de communicatie heeft de tablet WiFi en Bluetooth 2.1. De tablet meet 260 x 178 x 13 millimeter en weegt 760 gram.

Volgens de review is de Iconia met zijn gewicht van 760 gram niet de lichtste in zijn soort. ‘Hierdoor is het lang vasthouden met één hand geen aanrader. Met twee handen is het apparaat prima vast te houden en door de ronde vormen ligt hij lekker in de hand. De behuizing laat een solide indruk achter. De accu houdt het bij normaal gebruik ongeveer 6 uur vol.’
De kleurweergave van het lcd-scherm valt volgens winmag.nl niet tegen. ‘Ook de helderheid is dik in orde. Wel is de kijkhoek minder goed en vervormen de kleuren iets. De aanraakgevoeligheid is prima.’

Lees de hele review

Abonneer u nu op de gratis nieuwsbrief van Mytablet.nl. Klik hier.4 ReactiesReageer op dit bericht

Anti-Spam Quiz: