juni 9th, 2011

De nieuwe Wacom Bamboo Stylus pen voor de iPad doet haar werk goed. Dat blijkt uit de eerste ervaringen van Mytablet.nl met de specifiek voor de iPad ontwikkelde pen.

Wacom Bamboo StylusVolgens Wacom is het met de Bamboo Stylus mogelijk om nauwkeuriger en doeltreffender aantekeningen te maken tijdens vergaderingen of in de klas, of om onderweg ruwe schetsen vast te leggen. ‘Met de pen kunnen creatieve denkers zich uiten en hun leven visualiseren’, schrijft Wacom. ‘Ook zijn wij erin geslaagd om met Bamboo Stylus een pen te ontwerpen die zich onderscheidt met subtiele design-elementen, een verfijnd zwart en zilver ontwerp met een satijnachtige metalen huls en een uitgebalanceerd gewicht.’

Volgens Wacom biedt de smalle penpunt meer controle over details. ‘De penpunt is 25% smaller (6 mm vs. 8 mm) dan bij de meeste oplossingen die nu op de markt verkrijgbaar zijn. Bamboo Stylus verrijkt met een combinatie van ergonomisch comfort en een steviger grip de manier waarop consumenten hun multimediatablets gebruiken. Ideaal voor handgeschreven aantekeningen, die voor een persoonlijke noot zorgen tijdens het bewerken van documenten, tekenen, schetsen en nog veel meer – gebruikers kunnen nu nog creatiever te werk gaan.’

De praktijk
Mytablet.nl legde de Bamboo Stylus in een praktijktest onder de pijnbank. Daaruit blijkt dat de Bamboo Stylus haar werk goed doet. Je moet niet denken dat je nu in elke tekstverwerker met de pen aan het werk kunt, maar met de speciale apps hiervoor, werkt de Bamboo Stylus perfect samen.

Wacom Bamboo StylusMet de pen is het mogelijk om elegante dunne letters op de tablet neer te zetten. De druk die je hiervoor op de pen moet uitoefenen is goed. Nadeel van het schrijven op een tablet is wel dat je moet opletten dat je hand niet teveel op de tablet drukt. Dat zorgt namelijk voor ‘vervuiling’ op het scherm. De Bamboo Stylus ligt goed in de hand. De pen is niet te licht of te zwaar en het gewicht is goed verdeeld. Je hebt echt het idee dat je met een normale pen schrijft. Verschillende gebruikers vonden de pen wel iets te kort.

Tekenen en schilderen in schets apps ging prima. Het is goed mogelijk om kleine vlakken van een kleurtje te voorzien. Overigens moeten gebruikers van een Wacom tablet niet denken dat de pen hetzelfde kan als een professionele tekenpen van Wacom. Daarvoor de Bamboo Stylus waarschijnlijk teveel gericht op de consumentenmarkt.

Alle tablets
Hoewel het waarschijnlijk niet de bedoeling is, is het met de Bamboo Stylus overigens ook goed internetten. Soms zijn de menu’s bovenaan internetpagina’s toch moeilijk met een, vaak te dikke, vinger te bedienen. De Bamboo Stylus is dan een ideaal hulpmiddel om de menu’s te bedienen. Overigens moet daarvoor wel redelijk hard met de pen op het scherm worden gedrukt.

Volgens Wacom is de Bamboo Stylus niet alleen geschikt voor de iPad van Apple. ‘De Bamboo Stylus is ook bruikbaar op alle multimediatablets die dezelfde touch technologie als de iPad gebruiken.’

De Bamboo Stylus is verkrijgbaar in de winkel voor 29,90 euro.

Abonneer u nu op de gratis nieuwsbrief van Mytablet.nl. Klik hier.3 Reacties

 • Danny Taens says:

  Hoi,
  Mijn Bamboo pen is na 1 maand gebruik al versleten. Met name de rubber is kapot.
  Zijn deze rubbertjes apart te verkrijgen en zo ja waar kan ik deze dan bestellen. Elke maand een nieuwe pen kopen is toch iets te kostelijk.
  Groetjes,
  Danny

 • Aernout says:

  Bij mij precies hetzelfde. Het rubber slijt enorm snel zodat de pen dus na korte tijd al niet meer bruibaar is.

 • admin says:

  Beste Danny en Aernout, ik ga dit voor jullie uitzoeken. Ik maak er een nieuwsberichtje van als ik iets hoor van Wacom.

  Erik van Huizen
  Mytablet.nlReageer op dit bericht

Anti-Spam Quiz: