januari 30th, 2012

Spark tablet draait onder LinuxAaron J. Siego heeft dit weekeinde op zijn blog de nieuwe Spark tablet aangekondigd. De nieuwe tablet gaat draaien onder Linux en in de eigen grafische omgeving Plasma Active.

Siego is een van de ontwikkelaars van Plasma Aactive. Zelf noemt Siego de hardware bescheiden. Zo krijgt de Spark tablet een scherm van 7 inch met een resolutie va 800 x 480 pixels. De processor is een AMLogic ARM processor die draait op 1 gigaherz. Er is 512 megabyte aan RAM aan boord en de Spark tablet krijgt 4 gigabyte aan opslagruimte. De opslagruimte kan worden uitgebereid met SD-kaartjes. Om te kunnen communiceren krijgt de Spark tablet WiFi aan boord. Verder heeft de tablet een HDMI en USB-aansluiting.

De Spark tablet kan binnenkort worden gekocht voor zo’n 200 dollar.4 ReactiesReageer op dit bericht

Anti-Spam Quiz: