januari 31st, 2012

Dagblad De Pers heeft de Asus Transformer Prime getest. De uitkomst is dat deze tablet slechts nieuw is voor de laptop. ‘ De Transformer Prime is standaard voorzien van een office-pakket, waardoor er eigenlijk niks is dat je er nĂ­et op kunt doen.’

Review Asus Transformer Prime: 'Een echt toetsenbord tikt toch beter'‘De Transformer Prime is de eerste tablet die uitgerust is met een quadcore processor, waardoor apps er razendsnel op draaien, maar je er ook prima veeleisende games op kunt spelen. Als een van de eerste tablets is de Transformer Prime uitgerust met de nieuwste versie van het besturingssysteem Android, Ice Cream Sandwich (4.0).’

‘Wat het apparaat zo bijzonder maakt, is de optionele Eee Station. De Eee Station is een toetsenbord waar je de Transformer Prime inklikt en die er een kleine laptop/netbook van maakt. Want uiteindelijk gaat er natuurlijk niks boven een echt toetsenbord.’

‘Daarnaast is de Eee Station voorzien van een tweede batterij, waardoor de Transformer Prime het twee keer zo lang doet. Hoewel het touchscreen gewoon blijft werken als je de Prime in de Eee Station klikt, kun je ook het touchpad gebruiken of er zelfs een muis op aansluiten. De ingebouwde usb-poort opent een wereld aan mogelijkheden die je op een gewone tablet niet hebt. De tablet en de Eee Station zijn beide voorzien van (micro) SD-slot. Met de Transformer Prime ben je wel afhankelijk van wifi, de 3G-mogelijkheid ontbreekt.’Reageer op dit bericht

Anti-Spam Quiz: