februari 1st, 2012

‘De Tablet P is een toestel dat zich erg focust op gaming, en daardoor is het niet voor een groot publiek weggelegd. Dat weten ze allicht ook bij Sony, en dat kan meteen ook de stevige prijs van 599 euro verklaren.’ Dat is de conclusie van de Belgische krant De Standaard die de Sony tablet testte.

Review Sony Tablet P: Android op twee schermen‘De Sony Tablet P is een vreemde eend in de bijt. Het is geen tablet zoals we gewoon zijn, maar een doosje dat maar liefst twee schermen bevat’, schrijft de tester. ‘De Tablet P geeft een erg solide eerste indruk, en je krijgt meteen het gevoel dat deze tablet tegen een stootje kan. Met de bouwkwaliteit zit het dus al snor. De twee 5,5-inchschermen zijn van een meer dan behoorlijke kwaliteit, geven een scherp beeld en tonen frisse kleuren. Ook de kijkhoek is behoorlijk groot. Maar zijn deze twee schermen handig? De meeste apps laten je toe om ze op een enkel scherm (standaard) of op de volledige twee schermen te openen. Meestal is dat laatste evenwel niet aan te raden, omdat je dan met een lelijke zwarte rand in het midden van je scherm zit. Dat onderste scherm blijft dus vaak onbenut, en dan voel je je toch redelijk lullig, met een dubbelschermtablet die openklapt, maar in veel gevallen niet veel meer schermruimte biedt dan de betere smartphone.’

Conclusie
‘De Tablet P valt wat uit de toon. Niet omwille van de hardware, want daar valt weinig op aan te merken. Maar er zijn niet veel toepassingen die de twee schermen op een zinvolle manier gebruiken, en daar komt allicht niet snel verandering in – vermoedelijk zijn maar weinig ontwikkelaars geneigd om een aparte versie van hun app te maken, speciaal voor de Tablet P.’7 ReactiesReageer op dit bericht

Anti-Spam Quiz: