juni 13th, 2012

Apple toont iOS 6 voor tabletsCEO Tim Cook van Apple heeft op een persconferentie versie iOS 6 getoond. De nieuwe versie van Apples besturingssysteem voor mobiele apparatuur, kent een aantal veranderingen.

Na Twitter heeft Apple nu ook Facebook geïntegreerd in het iOS. Dat betekent dat het eenvoudig is geworden om bijvoorbeeld vanuit de apps of Safari zaken te delen via Facebook.
Ook kwam Apple met een nieuwe versie van de spraakherkenningssoftware Siri. Met Siri is het nu ook mogelijk apps te laten beginnen en berichten op Twitter te plaatsen. Ook kwam Apple met diverse nieuwe talen voor Siri, helaas is het Nederlands daar nog steeds niet bij. Siri komt wel beschikbaar voor de nieuwe iPad 3.

Om de iPad gebruiker ook de noodzakelijk rust te gunnen, heeft Apple een knop verzonnen om niet gestoord te worden. Indien je niet gestoord wilt worden, komen  meldingen nog wel in beeld, maar het scherm licht niet meer op en wordt ook geen geluidje afgespeeld.
Voor het bellen introduceerde Apple een nieuw functie waarmee het mogelijk is een bericht te sturen naar een beller indien men niet gestoord wil worden.
Apple heeft voor haar Kaarten app afscheid genomen van Google Maps. De kaarten komen nu van Tom-Tom.

iOS6 komt in het najaar op de markt. iOS 6 werkt niet op de eerste versie van de iPad.

Apple toont iOS 6 voor tablets3 ReactiesReageer op dit bericht

Anti-Spam Quiz: